timmerhus

Timmerhus. Vårt företag från ryska Karelien har tillverkat timmerhus i Ryssland och EU i mer än 10 år. Vi är belägna i staden Petrozavodsk. Idag tillverkar vi hus av stockar och använder nylagat trä som t.ex gran, tall och och fram för allt ”kelo” (unikt trä som är århundraden gammalt och som har torkat ut). Vi använder olika typer av knuttimring bl a ryska, norska och kanadensiska. Här kan ni titta på våra arbeten (objekt). Vi kompletterar huset enligt kundens önskemål och vi kan också leverera huset tillsammans med ett tak och redo för installation.

Vi bygger alla möjliga sorts byggnader, t.ex. hotell, butiker, kontor. Idag kan man beställa en struktur som har en loggtjocklek på 50 cm (max) och längden på stockarna kan bli upp till 12 meter.

På kundens begäran utför vi installationen av ditt hus av stockar inom EU. Våra kollegor från Finland, Estland och Litauen kan montera timmerhuset på plats.

Här är exempel på vårt senaste arbete (projekt).

Våra fördelar

Ön Kizi i Onega är känd för sin unika träarkitektur, framför allt två kyrkor från 1700-talet som byggdes av vår karelskog. Dessa massiva byggnader behövde inte restaurering förrän mitten av 1900-talet. Det här är de längsta timmerstrukturerna i Ryssland och i resten av världen. Området klassades som världarv av Unesco.

· Det råder ingen tvekan om att skogen som vi använder i produktionen är unik. Karelisk arktisk tall och gran har en maximal täthet på nästan 800 kg per kubikmeter. Anledningen är enkel — det är en mycket långsam trädtillväxt under hela livet. Det lokala Kareliska klimatet är mycket svårt och därför växer trädet mycket långsamt. Årliga trädtillväxtringar indikerar direkt detta. Vinterskördens skog huggs nära arktiska cirkeln vid sådana städer som Kem, Belomorsk, Kostomuksha. Sådana träd växer endast i norra Finland, Norge och Sverige. Men sådana timmerhus där är mycket dyrare.

· Karelisk arktisk tall är ett mycket rakt växande träd och en sådan skog brukade kallas för mastskog. Från mycket gamla tider exporterades kareliskt virke till olika europeiska länder. På vår fabrik kan vi använda trä som är upp till 12 meters längd och 45 centimeter i diameter. Diametrstorleken bibehålls genom hela stocken.

· Vi använder alltid trä som skördas på vintern och endast odlas på torra höga platser, så gjorde mästarna förr i tiden. Det är av dessa skäl som husen samlade i Kizi har bevarats så bra. På vintern upphör nästan hartsets rörelse i trädet och hartset koncentreras i stammen. Det är hartset som fungerar som det naturliga konserveringsmedlet för våra timmerhus. Dessa träd, som växer på torra, höga platser, är friska och ruttnar inte med tiden.

· Våra hundratals år gamla erfarenhet av våra kareliska hantverkare spelar en stor roll i produktionen av timmerhus. Och med tiden har vi inte tappat vår kompetens. Naturligtvis har trä alltid varit både ett lättillgängligt och lättbearbetande material i Karelien. Sådana timmerhus i Karelien tillverkades överallt och alltid, därför har färdigheterna inte förlorats hittills.

· I mars 2020 påbörjar vi ett projekt för att återställa en historisk träbyggnad, som försvann i en brand i centrum av Petrozavodsk. Kunden är Historie-och Kulturdepartementet i Karelien. Det slutliga arbetet är 800 kubikmeter i produkten. Här kan du se våra arbete.

· Utan tvekan kommer våra timmerhus garanteras att användas för deras avsedda syfte i minst 150-170 år.

· Sådana timmerhus kan enkelt demonteras, transporteras till en ny plats och återmonteras på en ny plats utan att förlora kvaliteten och platsen kan lämnas för nybyggnation. Enligt vår åsikt är detta en mycket viktig punkt, eftersom huvudkostnaden är just marken.

· Absolut alla våra timmar är miljövänliga. Vi använder alltid bara säkra naturmaterial.

Våra tjänster/erbjudanden

Vi gör alla våra byggnader av stockar, såsom hus, hotell eller restauranger som är helt redo för drift.

Vi kan erbjuda en komplett uppsättning skivor gjorda av tall eller gran på kundens begäran. Dessutom erbjuder vi alla tillbehör(valfri storlek) för tak, golv eller inredning. Vi gör också alla trätrappor, dörrar och trädgårdsfigurer. Våra produkter håller världsklass. Här är exemplar på våra arbeten.

Vi kommer att kunna utrusta ditt timmerhus med produkter från lokal karelisk granit. Till exempel kan det vara bänkskivor, fönsterbrädor, eldstäder, handfat eller trappor av karelisk granit. Alla produkter av högsta kvalité är tillverkade med millimeterprecision. Här kan du se webbplatsen med våra produkter och material.

För de kunder som vill beställa ett hus av torkade stockar (i naturligt skick), erbjuder vi helt gratis boende i ett sådant hus i flera dagar i staden Medvezhegorsk. Detta är en liten karelisk stad, som ligger vid sjön Onega. Det är cirka 200 km från Petrozavodsk.

Våra material

Vi använder alltid speciellt utvalt material för sådana hus, detta är material av högsta kvalité. I detta fall är det en skog som huggs nära arktiska cirkeln vid städer som t.ex Kem, Belomorsk, Kostomuksha. Man kan själv se var dessa städer är. I grund och botten är det en skog som skördas på vintern, och det är just en sådan skog som anses vara standarden för alla strukturer tillverkade av stockar. Vi har alltid försökt bygga hus från vinterskogen, därför de har använts så länge. Endast på vintern koncentreras hartset maximalt i trädstammen. Naturligtvis är harts det bästa naturliga konserveringsmedlet.

I Karelien förekommer massiv avverkning på vintern. Därför är valet av det bästa materialet praktiskt taget obegränsat.

Våra priser

På plats i Petrozavodsk erbjuder vi följande priser.

En traditionell rysk knuttimring, som har väl visat sig i Ryssland, är från 13 000 rubel (200 euro) per kub i en produkt med en timmdiameter på 28-32 cm.

Priset på kanadensisk knuttimmring beror på diametern på de använda stockarna. Med en stockdiameter på 32 centimeter kommer detta att vara från 14 500 rubel (250 euro) i produkten.

En norsk knuttimring kan kosta från 13 500 rubel i produkten.

Karelisk tall som är torkad på vinrankan kostar från 19 000 (290 euro) i produkten. Till exempel är ett hus tillverkat av stockar med en diameter på cirka 30 cm och en yta på cirka 150 meter. Detta kommer att vara cirka 160-170 kubikmeter timmer.

Våra garantier

Baserat på vår erfarenhet och unika naturmaterial garanterar vi tillverkning av timmerhus, hotell, kontor och paviljonger från stockar på högsta världsnivå. Du kan säkert lita på vår kompetens. Sådana timmerhus uppfyller världens högsta standarder. Om du vill eller behöver är vi redo att genomföra transaktioner med deltagande av ett konsultföretag från Sverige.

Våra kontakter

Hittar du inte svaret på din fråga? Då är du självklart välkommen att kontakta oss!

Ring 7 953 529 09 08 (engelska)

Skicka e-post aaf2002@mail.ru  (svenska, engelska, ryska).

timmerhus
timmerhus
timmerhus
timmerhus
timmerhus
.
Предыдущая
Следующая
Поделиться в facebook
Facebook
Поделиться в twitter
Twitter
Поделиться в linkedin
LinkedIn
Поделиться в google
Google+
Поделиться в reddit
Reddit
Поделиться в vk
VK
Поделиться в telegram
Telegram
Поделиться в whatsapp
WhatsApp